dimarts, 22 de gener del 2013

les carxofes (d´octubre a abril)


Sempre m´ha agradat pensar en el primer que va decidir que allò, no només era comestible sinó que també era exquisit. Diuen que els primers en descubrir-ho van ser els grecs i posteriorment (com no), els romans, però estic segur que va ser molt abans, quan una cabra egípcia enfilada al capdamunt d´un turó pelat amb només un matoll verd, morta de gana, va provar-la en cru, i va comprovar que era amarga i aspra. Després d´aquesta pèssima experiència va recomanar a les següents generacions de cabres egípcies que evitéssin aquella mena de bola verda amb pètals punxeguts. Però el més interessant és: qui ho va cuinar per primer cop? com ho va fer? ho va pulir? ho va bullir? Aquesta forma de flor extranya sense explotar no invita molt a tastar-la a priori, però l´il.luminat o l´afamat que va començar, mereix tots els meus respectes.

Afortunadament avui tenim a la nostra disposició infinitat de receptes i formules per assaborir aquesta verdura exquisita, assequible i molt efectiva. Fins i tot el nom és bonic: carxofa del meu cor!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada